Bli kjent med bedriften: Sole AS

Hjem / Blog / Bli kjent med bedriften: Sole AS

Sole as signal utvikling

"Bli kjent med" er en spalte der vi blir nærmere kjent med medlemsbedriftene i Sigdal Utvikling. Denne gangen er det Sole AS sin tur. Vi tok en prat med eier og teknisk leder Thor Reidar Braathen, og stilte han følgende spørsmål:

1. Hvordan opplever dere å være en bedrift i denne regionen?

Vi opplever at det finnes mye bra arbeidskraft i vårt nærmiljø. I tillegg er det et godt samarbeidsmiljø innad i Sigdal Industriforening. Vi føler bedriften vår ligger sentralt plassert på østlandet, noe som gjør at vi lett kan nå ut til mange i vår målgruppe.
Vi opplever en utfordring med å skaffe ung arbeidskraft med riktig kompetanse når vi må finne arvtakere for de gamle gode karene som går av med pensjon etterhvert.

2. Hva er det som gjør at dere er medlem i Sigdal Utvikling?

Vi synes det er et godt og positivt miljø i Sigdal Utvikling. Det er bra for vår bedrift å kunne få input fra andre, samtidig som vi selv ønsker å bidra med det vi er gode på. Vi er veldig positive til prosjektet Sigdal Utvikling.

3. Hva er viktig for dere at Sigdal Utvikling setter på dagsorden?

For oss er det viktig at Sigdal Utvikling bidrar til et godt samarbeid mellom bedriftene i regionen. Det er viktig å linke bedriftene, dette kan muligens føre til nye potensielle kunder i f.eks. Kongsberg og Numedal. I tillegg føler vi at Sigdal Utvikling er vårt talsrør ut mot f.eks. kommunen. Vi ønsker at det skal jobbes for at det skal være attraktivt å bosette seg i Sigdal, slik at bedriftene har tilgang på arbeidskraft.

4. Muligheter for utvikling i 2017?

Vårt mål for 2017 er minst 2 nye kunder og økt robotisering av produksjonen.

5. Til slutt tok vi en prat med Jostein Ravnås som har vært ansatt i Sole AS siden 1996.

Jostein er maskinoperatør og har ansvar for CNC dreie-avdelingen. Som CNC operatør jobber man med kombinasjonen av mekanikk og dataprogrammering. Thor Reidar forteller at jobben som CNC-operatør er en veldig utfordrende og interessant jobb som mest sannsynlig vil falle i god smak hos flere unge, om man får mulighet til å vite at det finnes slike jobber. Og det gjør det jo hos Sole AS!

Jostein forteller at han fikk jobben på en litt artig måte. Broren hans skulle egentlig på intervju for jobben, men fikk seg i mellomtiden en annen jobb. Derfor dro Jostein på intervjuet istedenfor og har vært i Sole AS siden den gang i 1996. Den gangen visste han lite om hva som faktisk fantes under Sole AS sine tak, men har lært mye med årene. Sole AS er en veldig innovativ bedrift, her kommer det stadig nye og smarte løsninger for våre kunder. Jostein er opprinnelig utdannet børsemaker. Som børsemaker jobber man med tre og metall, noe som har vært en fin erfaring å ta med seg videre inn i jobben hos Sole AS. Da Jostein begynte i jobben var det 2 maskiner i dreieavdelingen, idag finnes det 8 stk, der 4 operatører jobber samtidig. Jostein trives veldig godt, og nå jobber faktisk broren hans også i Sole AS.

Les mer om Sole AS på deres hjemmeside, trykk her!

sigdal utvikling sole as
Jostein Ravnås ved en av de topp moderne maskinene i dreieavdelingen.
Sigdal utvikling sole as
Jostein Ravnås og Thor Reidar Braathen