Bli kjent med bedriften: N. Eggedal Hyttemøbel

Hjem / Blog / Bli kjent med bedriften: N. Eggedal Hyttemøbel

"Bli kjent med" er en spalte der vi blir nærmere kjent med medlemsbedriftene i Sigdal Utvikling. Denne gangen er det N. Eggedal Hyttemøbel sin tur. N. Eggedal Hyttemøbel er en liten familiebedrift med 5 ansatte. De spesialtilpasser møbler for både hus og hytter. Målet til familiebedriften er at folk skal få de møblene de ønsker uten at romtilpasningen skal gå utover standarden. I lokalene møter vi far Svein, mor Ellen Kristin, datter Line Marie, lærling Malin og ansatt Runar Østenengen. Vi tok en prat med Svein og Line Marie, mens resten av gjengen jobbet flittig i verkstedet.

Hvordan opplever dere å være en bedrift i denne regionen?
Det er veldig spennende å være en bedrift i denne regionen. Vi føler det er mange kreative, løsningsorienterte og interessante samarbeidspartnere i regionen.

Hva er det som gjør at dere er medlem i Sigdal Utvikling?
Vi har vært medlem av Sigdal Industriforening siden starten. Nå er det veldig spennende at det skjer noe nytt. Her kan vi møte andre bedrifter og få til mer samarbeid. Vi synes det er viktig å dra nytte av hverandre i bygda. Målet er å skape nok arbeid til alle. Ved å være medlem i Sigdal Utvikling ønsker vi å lære av andre, bidra med våre erfaringer og utvikle oss.

Hva er viktig for dere at Sigdal Utvikling setter på dagsorden?
Det viktigste for oss er godt samarbeid. Vi ønsker at man skal anbefale hverandre i bygda. Vi må få frem i lyset hva som finnes i Sigdal. Vi har selv valgt å ha lærling i bedriften for første gang, og er kjempefornøyd med Malin! Malin har gjort det så bra at hun har fått fast ansettelse etter lærling-tiden er over. Det er viktig å ha fokus på de unge, f.eks dra på besøk til skoler, få unge til å tenke at det er greit å jobbe i Sigdal. Vi er avhengige av de unge, de er jo fremtiden. Det å få unge inn i bedriftene, vil gjerne også føre til nye ideer og utvikling.

Muligheter for utvikling i 2017?
Vi har et mål om å produsere møbler til flere hus. Vi skal utvikle garderober og nye typer senger, da det er få som spesialiserer seg på dette. Vi får mange forespørsler på senger.

Vi tok en prat med lærling Malin Theimann som tar svennebrev i trevare- og bygginnredningsfaget, og stilte følgene spørsmål:

Hvordan er det å jobbe hos N. Eggedal Hyttemøbel? 
Jeg føler meg heldig som får jobbe med det jeg liker veldig godt. Jeg synes denne arbeidsplassen er bra for bygda, det er spennende å få jobbe med noe så lokalt. Jeg var heldig som fikk lærlingplass her i Sigdal. Det er godt å ha kort vei til jobb, da jeg kjører fra Prestfoss, og ikke ønsker å bo noe annet sted enn i Sigdal. Jeg er glad for at N. Eggedal Hyttemøbel ville ha meg som lærling i bedriften.

Logo eggedal hyttemøbel

Foto ansatte eggedal hyttemøbel
Gjengen samlet foran en av kjøkken-utstillingene. I Bakgrunnen henger de gamle redskapene som ble brukt av faren til Svein da han startet opp bedriften.
Foto av hjørneskuff
Her vises en av flere smarte løsninger; hjørneskuff.

Trykk her for å se en filmsnutt med en av de moderne løsningene hos N. Eggedal hyttemøbel.

Følg gjerne N. Eggedal Hyttemøbel på facebook, trykk her!