Bli kjent med bedriften: Skare og Nes

Hjem / Blog / Bli kjent med bedriften: Skare og Nes

Vi tok en prat med det unge søskenparet Signe og Jostein som er eiere av Skare og Nes. Bedriften fikk en helomvending i fjor da Leif døde brått i juni. Signe og Jostein overtok som eiere etter faren og Kjetil Gjellerud ble daglig leder. De forteller at det siste året har gått til å få oversikten for og kunne fortsette driften videre. Det har vært mye nytt for mange av oss siden mye av informasjonen bare eksistere i Leif sitt hode, forteller Signe. Søskenparet sier de er takknemlige for at kunder fortsatt kommer hit, til tross for forandringene. Skare & Nes er hele 26 år i år.

Hvordan opplever dere å være en bedrift i denne regionen?

Det er veldig fint. Vi opplever stabil arbeidskraft og lite fravær. Vi føler oss også veldig sentralt plassert, selvom vi er litt utenfor. Vi har mange kunder som kommer utenfra bygda.

Hva er det som gjør at dere er medlem i Sigdal Utvikling?

Vi synes dette var et bra initiativ fra Industriforeningen i Sigdal. Det føles godt å være med på og skape noe i bygda. For oss er Sigdal Utvikling veldig kjekt for å vise at tross endringer, så kan kunder fortsatt komme til oss og få ordnet ting. Vi prøver å fortsatt være godt synlige på markedet, hos Skare og Nes kan man få hjelp til mye forskjellig. Vi produserer kundetilpassede bil- og maskinpåbygg og utfører service på anleggsmaskiner og annet maskinelt utstyr på det norske markedet.

Hva er viktig for dere at Sigdal Utvikling setter på dagsorden?

Bidra med synliggjøring av bedriften vår og andre i bygda. Man må ikke ut av bygda for å ordne ting. Det er fint om man støtter hverandre lokalt, og bruker de lokale tilbudene. I tillegg synes vi det er bra at det jobbes med at Sigdal skal være et attraktivt sted å bo og jobbe, slik at enda flere får lyst til å flytte hit.

Muligheter for utvikling i 2017?

Man kan alltids forbedre seg, så vi prøver å bli et hakk bedre på markedsføring og synliggjøring av bedriften og våre tjenester, som å oppdatere lastebilpåbygg. Vi ønsker å behandle våre kunder så godt som mulig.

Videre tok vi en tur ut i verkstedet for å snakke med en ansatt. Her var det latter og veldig god stemning, dette virket som et godt sted å jobbe! Vi fikk noen ord med Hans Nordheim og spurte hvordan det er å jobbe hos Skare og Nes:

Jeg har vært ansatt her i 3 år nå, og trives veldig godt. Her er det godt arbeidsmiljø og fint å komme på jobb. Jeg er bonde ved siden av, men denne jobben går fint an å kombinere med driften av gården. Jeg er utdannet anleggsmaskinfører, og er vel en litt «alt-mulig-mann». Hans spøker med at han startet jo egentlig i jobben fordi han visste Skare og Nes var kjent for sitt julebord, som han beskriver som «jævlig bra». Etter praten fortsetter Hans og Jostein i verkstedet, mens Signe fortsetter med å planlegge nettopp årets julebord for bedriften.

Skare og Nes

Jostein, Signe og Hans.